Om oss

Om oss

Frydenbø Industri, en av Frydenbø Groups 3 divisjoner, er blant Norges fremste leverandører av produkter og tjenester til marin og landbasert industri, samt offshorenæringen. Produkter som inngår er bl.a. dieselmotorer, propellanlegg, turboladere og strømaggregater. Konsernet er blant markedslederne på livbåtmotorer verden over, og har lang erfaring innen skipsmegling, inspeksjon- og elektromekaniske tjenester.

Frydenbø Industri er hovedaksjonær i Frydenbø Øksfjord Slipp og Mek AS og Frydenbø Schottel Nordic AS. I tillegg er konsernet medeier i den tyske propellprodusenten SCHOTTEL GmbH.

Selv om Frydenbø Industri AS er et relativt nyetablert selskap, så er selskapet på den annen side et resultat av en fusjon mellom en rekke meget tradisjonsrike bedrifter:

  • Sabb Motor AS – Motor- og girprodusent, etablert i 1925
  • Brødrene Larsen AS –  Elektromekaniskverksted med fokus på maritim elektronikk, etablert i 1918
  • Frydenbø Power, tidl. William Knudsen AS / Oslo - Salgs- og serviceleverandør av dieselmotorer, propellanlegg, generatorsett og turboladere, etablert i 1929
  • SKAMEK Service AS / Ålesund  - Mekanisk verksted
  • Delta Marine og Christen Dale & Co AS / Bergen – Skipsmeglere

Gjennom fusjonering av disse selskaper i ett stort selskap er man optimistiske med tanke på at bedriften har et bredt fotfeste kompetansemessing, som gjør oss i stand til å møte markedet med konkurransedyktige priser, god service, og ikke minst tilgjengelighet!